Resmi Gazete’de Çalışanların Sağlık Gözetimi

‘Çalışanların Sağlık Gözetimi’ Resmi Gazete’de

‘Çalışanların Sağlık Gözetimine Yönelik Tıbbi Tetkiklerin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’ Resmi Gazete’de yayımlandı.

 

 

İSG HABER AJANSI

Ülkemizde iş sağlığı ve güvenliğine verilen önem her geçen gün artarken, Çalışanların Sağlık Gözetimine Yönelik Tıbbi Tetkiklerin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’te Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğin amacı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında yer alan işyerlerinde çalışanların sağlık gözetimine yönelik; ortak sağlık ve güvenlik birimleri, işyeri sağlık ve güvenlik birimleri ve çalışan sağlığı merkezleri tarafından yapılacak tıbbi tetkiklere dair usul ve esasları düzenlemek olarak açıklandı. 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü, İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından kullanılan gezici iş sağlığı araçları bu Yönetmeliğin kapsamı dışında bırakıldı. Yönetmeliğin bölümleri bu şekilde:

Birinci bölümde amaç, kapsam, dayanak ve tanımlar yer aldı. İkinci bölüm ‘Gezici İş Sağlığı Aracı ve Sabit Tıbbi Tetkik Mekânına İlişkin Esaslar’a ayrıldı. Üçüncü bölümde ‘Tıbbi Tetkiklere Ait Usul ve Esaslar’, dördüncü bölümde ise ‘Başvuru ve Çalışma İzni İşlemleri’ne yer verildi. Beşinci bölüm ‘Denetim ve Müeyyideler’ ve altıncı bölüm ‘Çeşitli ve Son Hükümler’ olarak yer aldı. 

‘Çalışanların Sağlık Gözetimine Yönelik Tıbbi Tetkiklerin Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmelik’e ulaşmak için tıklayınız

Resmi Gazete’de Çalışanların Sağlık Gözetimi

Bunları da sevebilirsiniz